Nov dizajn in še boljše pleničke

Novice
dec 16, 2019

Pleničke Bambo Nature, na katere prisega vse večje število okoljsko ozaveščenih staršev, spreminjajo svojo embalažo.

Kot eden izmed najstarejših izdelovalcev pleničk na svetu smo se pri Bambo Nature odločili, da bomo na vsakem koraku osredotočeni na trajnostni pristop. Vsi naši izdelki vsebujejo le najkakovostnejše sestavine, surovine pa preverjamo v okviru najstrožjih procesov certifikacije, saj želimo otrokom zagotoviti največjo možno varnost. Naši izdelki zato ne vsebujejo parfumov, parabenov, losjonov ali drugih nevarnih konzervansov. Najvišja kakovost, udobje, varnost ter naravne sestavine so pri ustvarjanju naših izdelkov namreč ključnega pomena.

Predstavljamo vam nekaj novih lastnosti pleničk in materialov, za katere verjamemo, da jih, da jih boste naravnost vzljubili:

  • Novi ultra kanalčki vlažnosti za še hitrejšo vpojnost.
  • Nov indikator vlažnosti – preprosto preverite stanje v plenički in imejte tako več časa za igro.
  • Izboljšan in še mehkejši hrbtni predel za večje udobje in boljše prileganje.
  • Pleničke imajo le nekaj zelo nežnih vzorcev z navdihom nordijske narave, ki ne bodo vidni pod otrokovimi belimi oblačili ali tanko tkanino.
  • Nova embalaža Bambo Nature pleničk, za katero sedaj uporabljamo polietilen I'm Green – mehek material, ki se na trajnosten način pridobiva iz etanola sladkornega trsa.

Recikliramo kar 95 % vseh odpadkov iz proizvodnje

V Abeni smo se odločili posodobiti embalažo Bambo Nature pleničk in jih tako približali širši publiki, vendar smo kljub spremembi želeli ostati zvesti svojim ekološkim načelom poslovanja, izdelave in reciklaže prodajnih artiklov - zavedamo se namreč, da ima vsak delujoči proizvodni obrat velik vpliv na okolje in da sami na tem področju nismo nobena izjema. Zato je Abena sprejela številne previdnostne ukrepe, da bi proizvedli čim manj odpadkov - rezultat tovrstnih prizadevanj je, da v proizvodnji na Danskem recikliramo kar 95 % vseh odpadkov iz proizvodnje izdelkov za inkontinenco in otroških pleničk. 

Prva plenička na svetu z certificirano okoljsko oznako

Naša prizadevanja so hitro obrodila sadove, saj so Bambo Nature prva otroška plenička na svetu s certificirano okoljsko oznako; to je oznaka Nordic Ecolabel. Oznaka predstavlja jamstvo, da so bili izdelki proizvedeni s skrbjo do okolja, saj ne vsebujejo sestavin, kot so dišave, losjoni, zaviralci gorljivosti, PVC ali parabeni. Poleg tega vsebujejo Abenini izdelki celulozne kosme, ki izhajajo iz gozdov z oznako FSC (Forest Stewardship Council).

Kvalitete Bambo Nature pleničk prepoznava vse večje število družin z otroki.

Produkti, ki jih Abena trži pod blagovno znamo Bambo Nature so bili večkrat nagrajeni s strani združenj staršev, katerih mnenje nam še prav posebej veliko pomeni. V sklopu tekmovanja Loved By Parents, ki ga organizira Svet združenja staršev iz Velike Britanije je blagovna znamka Bambo Nature že tretje leto zapored osvojila številne nagrade in tako še utrdila svoj položaj na trgu ekoloških pleničk. Bambo Nature pleničke so bile tudi letošnje favoritke v kategoriji pleničk in prejemnice številnih priznaj in nagrad. 

V Abeni si prizadevamo, da postaneta kakovost in vzdržljivost materialov sinonim, ko govorimo o novi generaciji do okolja prijaznih pleničk, zato smo se zavezali k ustvarjanju udobnih, vpojnih in okolju prijaznih izdelkov, ki so varni, nežni in učinkoviti. Šele s kvalitetnimi pleničkami, ki učinkovito zaščitijo vaše najmlajše in ne obremenjujejo okolja, lahko prenehate skrbeti in začnete uživati v srečnih trenutkih s svojo družino.

Za več informacij ali brezplačne vzorce pleničk pišite na info@bambonature.si ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 22 53.