Več o certifikatih in znakih za okolje Bambo Nature

Sodelujemo z najstrožjimi agencijami za certifikacijo na svetu, saj vam želimo ponuditi varne in okolju prijazne pleničke in izdelke za nego kože Bambo Nature. Ugotovite, kaj pomenijo znaki za okolje in reference naših izdelkov za vas in vašo družino.

Ekološka oznaka »Nordic Swan Ecolabel« – spodbuja trajnostni pristop na vsakem koraku

S ciljem oblikovanja trajnostno vzdržne družbe in trajnostnega potrošništva, se Ekološka oznaka »Nordic Swan Ecolabel« posveča presoji učinka izdelka na okolje, in to v času njegove celotne življenjske dobe – od trenutka pridobivanja surovih materialov, vključno s proizvodnimi postopki, vse do razgradnje izdelka.


 

 

Potrdilo združenja »Asthma Allergy Nordic« – prestižen modri znak, ki potrjuje ozaveščenost o alergijah

Združenje za astmo in alergije »Asthma Allergy Nordic« svoj certifikat podeli le izdelkom, ki predstavljajo najmanjše možno tveganje za nastanek alergij, ekcema ali draženja kože pri uporabnikih.
Glavni cilj je osebam z alergijami, kontaktnimi alergijami, astmo in drugimi dihalnimi stiskami olajšati iskanje izdelkov, ki jim bodo izboljšali kakovost vsakdanjega življenja.


 

 

FSC™ (Forest Stewardship Council, Svet za nadzor gozdov) - nagrajuje odgovorne uporabnike gozdnih proizvodov

FSC™ (Svet za nadzor gozdov, Forest Stewardship Council) je mednarodna nevladna organizacija, ki skrbi za promocijo odgovornega upravljanja svetovnih gozdov. Izdelki, ki nosijo oznako FSC™, so proizvedeni iz surovin, pridobljenih iz dobro oskrbovanih gozdov in odgovornih virov. Sledljivost in integriteta te oznake temeljita na strogih nadzornih ukrepih. Če se odločite za izdelke s certifikatom FSC, pomagate skrbeti za gozdove ter ljudi in divje živali, ki tam živijo. Za več informacij obiščite www.fsc.org

Abena A/S je pridobila certifikat v skladu s standardi FSC™ (Svet za nadzor gozdov) in ABENA-Helpi d.o.o je distributer izdelkov Abena s certifikatom FSC™. Več o tem www.abena.com.


 

 

Ekološka oznaka »Ecocert COSMOS« – oznaka do okolja prijaznih kozmetičnih izdelkov

Ekološka oznaka »Ecocert COSMOS« je prva certifikacijska organizacija za naravno in organsko kozmetiko, ki zagotavlja, da izdelki ustrezajo strogim okoljskim standardom kar se tiče sestavin in tudi embalaže. Le izdelki, ki vsebujejo najmanj 95 % naravno pridobljenih sestavin (gledano po teži), so primerni za tovrstni certifikat.


 

 

Dermatološko testirano – označuje izdelke, ki so nežni do kože

Oznaka »Dermatološko testirano« zagotavlja, da je bil izdelek testiran na morebitne kožne reakcije s strani neodvisnih laboratorijev. To pomeni, da izdelek lahko uporabljajo tudi osebe z občutljivo kožo.