Sestava pleničk, zaščitnih podlog in izdelkov za nego kože Bambo Nature

Na našem seznamu sestavin boste našli le najboljše in transparentno pridobljene surove materiale. Če ste radovedni in bi radi izvedeli več o sestavinah, ki so navedene na opisu izdelka, o njihovem izvoru in namenu, lahko informacije najdete tukaj.

A

Alantoin - je aktivna sestavina, ki kožo neguje, ščiti in pomirja - preprečuje in zdravi suho in razpokano kožo ter ustnice.

Izvlečki listov Aloe barbadensis - rastline, ki je znana po svojih regeneracijskih učinkih za kožo in lasišče. Njen izvleček vlaži in uravnava pH.
Aloe barbadensis vsebuje pomembne vitamine, vključno z vitamini B12, C in E, ter beta-karoten, ki je predhodnik vitamina A.

Aqua - navadna voda, obdelana s pomočjo reverzne osmoze, ki odstrani raztopljene vsebovane kemikalije ter bakterije.

B

Semensko olje Brassica campestris - olje z visoko vsebnostjo naravnega vitamina E, ki ščiti kožo in lasišče pred prostimi radikali, oksidacijo in zunanjim onesnaženjem.

Semensko olje Brassica napus - olje z visoko vsebnostjo naravnega vitamina E, ki ščiti kožo in lasišče pred prostimi radikali, oksidacijo in zunanjim onesnaženjem.

Karitejevo maslo Butyrospermum parkii - naravna maščoba, pridobljena iz plodov karitejevega drevesa. Znana je po tem, da obnavlja mehkost kože, jo vlaži ter izboljšuje videz razdražene in suhe kože.

C

Canola Oil ali Repično olje - olje z visoko vsebnostjo naravnega vitamina E, ki ščiti pred prostimi radikali in oksidacijo.
Nudi dobro zaščito pred zunanjim onesnaženjem ter pomirja in vlaži vašo kožo.

Caprylic/Capric Triglyceride - Kaprilni/kaprinski triglicerid - rastlinsko olje, ki ga uporabljamo v kozmetični industriji, ker krepi vpijanje in izboljša hranilno funkcijo s pomočjo estrov maščobnih kislin, ki na koži ne puščajo vidnih mastnih sledi. Stabilen tudi na zraku.

Celuloza (polnilo ECF) - vlakna, pridobljena iz rastlinskih materialov, tvorijo mehko polnilo. Naše pleničke in hlačne pleničke vsebujejo polnilo brez elementarnega klora (beljeno po tehnologiji ECF). Polnilo je osnova vpojnega jedra pleničke in lahko vpije petnajstkrat več od svoje teže.

Cetearilni alkohol - uporablja se kot stabilizator emulzij ter kot vodno in nevodno sredstvo za izboljšanje viskoznosti.
Poskrbi za blažilni občutek na koži, uporablja se v emulzijah vode v olju, olja v vodi in v brezvodnih formulacijah.

Cetearil glukozid - rastlinski emulgator, primeren za občutljivo kožo, ki spodbuja mehkost kože. Proizveden iz cetearilnega alkohola in glukoze.

Citronska kislina - za uravnavanje pH.

Č

Črnilo - s črnilom na hrbtnem delu označimo velikost pleničk in jih naredimo privlačnejše za uporabnike.
Črnilo ne privede do senzibilizacije in ne vsebuje toksičnih ali rakotvornih pigmentov z vsebnostjo težkih kovin.

D

Decil glukozid - neionska površinsko aktivna snov z izjemno sposobnostjo penjenja in dobro dermatološko združljivostjo. Primeren je za uporabo kot osnovna površinsko aktivna snov ali souporabljena površinsko aktivna snov pri vlažnih čistilnih kozmetičnih pripravkih.

E

Elastan - elastičen poliuretan, ki se uporablja za dobro prileganje in udobno zasnovo pleničk.

G

Glicerin - ohranja naravno ravnovesje vlage v koži in laseh, kar povečuje prožnost in pomaga zadržati vlago. Uporabljamo glicerin rastlinskega izvora.

Glicerinsko sojino olje - blago rastlinsko olje, enostavno razgradljivo. Kožo navlaži in jo naredi voljno.

H

Hotmelt - vroče topljeno lepilo, vbrizgano med plasti naših pleničk. Lepilo je na osnovi naravnih sestavin, kot je sintetična smola.

Hidrogenirano ricinusovo olje - emolientno nosilno olje, ki kožo ohranja mehko in voljno in povezuje kozmetične formulacije.

K

Ksantan gumi - nastane pri fermentaciji s pomočjo bakterije Xanthomonas campestris. Učinkuje kot emulgator, stabilizator in sredstvo za zgoščevanje izdelkov.

Kokosov glukozid - blaga rastlinska razgradljiva neionska površinsko aktivna snov.
Deluje kot zelo blago čistilno sredstvo.

Kokosovo olje (cocos nucifera) - skupina maščobnih kislin, ki imajo praviloma kratko verigo, vezane z glicerinom in pridobljene iz kokosovih jedrc.
Stabilno tudi na zraku. Ima dobre mehčalne in protivnetne lastnosti ter sposobnost pomirjanja suhe, srbeče in občutljive kože.

Kalijev sorbat - konzervans za preprečevanje gliv in bakterij, ki se lahko naravno razvijejo v sadju in jagodičevju. Pri nas ga sintetiziramo iz spojin, pridobljenih iz mineralnih olj

Koruzni škrob - sredstvo za zgoščevanje, ki ga pridobivamo iz koruze. Izboljša gostoto izdelkov in zmanjšuje občutek lepljive kože.

L

Lavril glukozid - neionska površinsko aktivna snov, pridobljena iz obnovljivih surovin iz rastlin.
Sodi med prvovrstne sestavine, prijazne do okolja in kože, ter omogoča popolno sinergijo nežnosti in učinkovitega čiščenja.

Levulinska kislina - vlažilno sredstvo z lastnostmi za nego kože. Z zaščitimi učinki.

M

Marelično olje (olje iz koščic marelice) - bogato z vitamini in esencialnimi maščobnimi kislinami, zagotavlja hitro vpijanje v kožo. Zaradi učinkov mehčanja in vlaženja se uporablja tudi za suho ali razdraženo kožo. Obenem krepi naravno prožnost kože.

N

Netkani polipropilen (PP), prekrivni material, trajno hidrofilen. Zaradi netkanega materiala je plenička mehkejša in udobnejša. Netkani material se uporablja v vpojnem sloju za hitrejše vpijanje v vpojno jedro.

Natrijev benzoat - konzervans, ki se uporablja za preprečevanje plesni, kvasovk in gliv. Pri nas ga sintetiziramo iz spojin, pridobljenih iz mineralnih olj.

Natrijev koko sulfat - izdelki Bambo Nature vsebujejo razgradljivo različico. Gre za rastlinsko površinsko aktivno sredstvo z učinkovitim delovanjem na koži in lasišču.

Natrijev hidroksid - za uravnavanje pH.

Natrijev stearoil glutamat - rastlinski emulgator z visoko toleranco elektrolitov. Zaradi negovalnih učinkov na kožo in lasišče se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih.

O

Olusovo olje (rastlinsko olje) - blago rastlinsko olje, ki izvira iz semena oljne ogrščice. Odlikujeta ga oksidacijska stabilnost in enostavna razgradljivost. Zadržuje vlago in ohranja elastičnost vaše kože.

P

Pentilen glikol - 100% naravno pridobljen večnamenski konzervans. Uporablja se kot vlažilno sredstvo/za učinek vlaženja in blaženja in ima protimikrobno funkcijo.

Poliakrilat (SAP) - izjemno vpojen polimer. SAP (v kombinaciji s polnilom) predstavlja osnovo vpojnega jedra pleničke. SAP ima sposobnost vpijanja in zadrževanja večjih količin tekočine (30-50-kratnik njegove mase). Pravo razmerje med polnilom (EFC) in SAP zagotavlja optimalno raven vpojnosti pleničke, da njena površina ostane suha.

Polipropilen (PP), netkani ob straneh, hidrofobni - te sestavine se pri pleničkah uporabljajo za odprtine za nogice. Odprtine za nogice, ki ne vsebujejo lateksa, poskrbijo, da plenička ostane na mestu - za otrokovo udobje in svobodno gibanje.

Polietilen (PE) - najpogosteje uporabljena vrsta plastike na svetu. Vendar pa je folija v naših previjalnih podlogah proizvedena iz obnovljivih virov in ne iz nafte ali zemeljskega plina.

Poligliceril-2 Dipolihidroksistearat - emulgator z učinki mehčanja in zadrževanja vlage.

Polipropilen (PP) - termoplastični polimer z nizko energijsko in spolzko površino.

S

Silikoniziran polipropilen (PP) - lepilni trak in kaveljčki za ponovno pritrditev pleničke.

Silikoniziran polipropilen (PP), polietilen (PE), polistiren-etilen/butilen-stiren blok kopolimer (SEBS). Ti zračni materiali se uporabljajo v stranskih delih pleničke za večjo prilagodljivost ter za preprosto in udobno prileganje.

Sodijev levulinat - vlažilno sredstvo z negovalnimi lastnostmi za kožo. Z zaščitnimi učinki.

Sorbinska kislina - konzervans.

Stearil alkohol - rastlinski graditelj viskoznosti in stabilizator rastlinskega izvora.

T

Tokoferol (vitamin E) - eden od najpomembnejših antioksidantov za zaščito pred prostimi radikali.
Vitamin, topen v maščobah, absorbira se v celične stene in ščiti maščobe (fosfolipide) pred razpadanjem. Vitamin E ohranja elastičnost in mehkobo kože in las.

Zavrnitev odgovornosti

Pri Bambo Nature si ves čas prizadevamo za nakup najboljših in čim transparentnejše pridobljenih surovin za nadaljnjo proizvodnjo naših izdelkov.
Čeprav ne moremo zagotoviti popolne odsotnosti ostankov in drobnih sledi, jamčimo, da izdelkom med proizvodnjo ne dodajamo NIKAKRŠNIH škodljivih kemikalij ali alergenov. Lahko ste prepričani, da so naši izdelki in surovine prestali najstrožje certifikacijske preizkuse, ki so dandanes na voljo. Za vašo varnost!
Za več informacij o načinu zagotavljanja kakovosti in čistosti naših izdelkov, obiščite stran s certifikati.